The Canopy Rainforest Treehouses and Wildlife Sanctuary

Hogan Road, Tarzali, Atherton, 4885, Australia
The Canopy Rainforest Treehouses and Wildlife Sanctuary
Enter dates for best prices
Compare best prices from top travel partners
Booking.com Orbitz.com Priceline.com

97%

Satisfaction Excellent
Excellent
73%
38
Very Good
17%
9
Average
7%
4
Poor
1%
1
Terrible
0%
0

N/A

Value Score No Data

Show Prices

Good For Business
  • Families94
  • Couples87
  • Solo100
  • Business100

More about Atherton

Photos

Zillie FallsZillie Falls

Rough locater.Rough locater.

Barron FallsBarron Falls

Atherton tablelandsAtherton tablelands

Travel Tips for Atherton

Purple flowering trees

by Kate-Me

The most beautiful thing I noticed upon reaching the outskirts of the town of Atherton itself, were the beautiful purple blossomed trees, that we hadn't seen anywhere else in Queensland. I've no idea what type of trees they were, unfortunately.

Atherton Tablelands

by jeroenlianne

De volgende dag brengen we een bezoek aan 'The Tropical Atherton Tablelands', een uitgestrekt heuvelachtig natuurgebied met vulkaankraters, prachtige vergezichten (die we uit de folder moeten halen want het is zwaar bewolkt), regenwouden en watervallen. Het is slecht weer, het regent maar het is toch nog altijd zo'n 25'C. De Gillies Highway kronkelt zich een weg naar boven en we komen uit bij het Crater Lakes National Park. Grote meren op 700 meter hoogte met een diepte van zo'n 100 meter. Ook vinden we er de Twin Kauri Pines. Bomen van meer dan 1000 jaar oud en 50 meter hoog. Sommige hebben een stam met een doorsnee van wel meer dan 2 meter. Echt groot dus.

In Lake Eacham zien we de Seashawed Turtle. De schild van deze schildpadden is aan de achterkant kartelvormig zoals een zaag. Ze worden ook wel Bottom Breathers genoemd omdat ze door hun kont kunnen ademhalen. In Yungaburra zien we de Curtain Fig, een vijg die we al eerdere malen in Australiƫ hebben gezien. De boom kenmerkt zich door zijn wortels die als gordijnen om de boom hangen. De boom ontstaat doordat vogels de zaadjes in andere bomen laten vallen. Deze zaadjes ontwikkelen zich tot een boom die vanuit de 'gastboom' al wurgend zijn wortels laat in de aarde laat zakken. Uiteindelijk gaat de gastboom dood maar heeft de Curtain Fig al voldoende wortel geschoten om zelf overeind te blijven.

We bezoeken de Dinner Falls, de Millaa Millaa Falls en de Zillie Falls. De Elinjaa Falls kunnen we niet vinden. We vermoeden dat hij voor onderhoud buiten gebruik is gesteld. Om de Wallicher Falls en de Tchupala Falls te bezoeken doen we nog een kleine bushwalk in het regenwoud. Op de terugweg naar de auto regenen we zeiknat en hebben we een paar kleine bloedzuigers aan de benen. Deze rotzakken laten zich vanuit een boom op je vallen en slaan vervolgens aan het smullen. Ze zitten behoorlijk vast en zijn glad zodat je ze er niet gemakkelijk aftrekt. We rijden weer terug naar Cairns een rit van toch nog 100 km.

Comments

Popular Hotels in Atherton

Atherton Rain Forest Motor Inn

Kennedy Hwy Corner Atheron Rd Atherton

Show Prices
Show Prices

Chambers Wildlife Rainforest Lodge

Eacham Close, Lake Eacham, Atherton

Show Prices

Atherton Blue Gum B & B

1 Review

36 Twelfth Avenue, Atherton

Show Prices

View all Atherton hotels

View all Atherton hotels

Latest Atherton hotel reviews

Atherton Blue Gum B & B
15 Reviews & Opinions
Latest: Oct 27, 2013

 The Canopy Rainforest Treehouses and Wildlife Sanctuary

We've found that other people looking for this hotel also know it by these names:

The Canopy Rainforest Treehouses And Wildlife Sanctuary Hotel Atherton

Address: Hogan Road, Tarzali, Atherton, 4885, Australia