Wellnesshotel Stubaier Hof

4 out of 5 stars4 Stars

Herrengasse 9, Fulpmes, 6166, Austria
Wellnesshotel Stubaier Hof
Enter dates for best prices
Compare best prices from top travel partners
Booking.com Expedia.com Hotels.com

91%

Satisfaction Excellent
Excellent
38%
5
Very Good
38%
5
Average
15%
2
Poor
7%
1
Terrible
0%
0

Value Score Poor Value

Costs 68% more than similarly rated 4 star hotels

Show Prices

Good For Couples
  • Families55
  • Couples93
  • Solo0
  • Business0

More about Fulpmes

Photos

Hotel Entrance areaHotel Entrance area

Annie and JennaAnnie and Jenna

Travel Tips for Fulpmes

za turcite i awstrijcite

by desert_princess

"June 19th, 2009 at 10:43 am"

“ако може, разни мързеливи и миризливи брадати хорица да си налягат парцалите и да не му дават акъл как да си управлява държавата, как да се държи и как да се облича жена му”
така…по темата мога много да пиша, но предпочитам да разкажа мое наблюдение.

Та, тука, в Австрия, има едно село в една китна алпииска долина, където австрийците решили да си направят фабрика. И понеже самите австрийци не им се работило там, си поканили турци. Та какво се случило мислите? Турците не само дошли, ми си докарали жените и 10те деца, построили си джамия, отворили си магазин и дотук как да е, но започнали да се оплакват защо в австрийското училише, където си давали децата имало закачени кръстове(или разпятия) в класните стаи. Сега са си направили кметски съвет и са се кандидатирали за изборите за кмет …to be continued.

# daymare казва:
June 19th, 2009 at 3:45 pm
тъй тъй, турчолята си държат на религията, за разлика от нас, някои я използват офансивно и никой нищо не може да им каже, защото нали…демокрация и всеки си защитава мнението. Ами…редно е австрииците да махнат разпятията, така и така никой модерен човек не е религиозен, така че искането си е съвсем редно
# Anna Moritz казва:
June 19th, 2009 at 5:42 pm

Ами не,не си прав че”никой модерен човек не е религиозен”. Специално тука в Тирол, религията цъфти и процъфтява. Хората си спазват традициите , ходят си в неделя сутрин на църква, кръстове и разпятия има са под път и над път (и на кръстопът)- така както в Родопите има чешми например. Религията тука е тясно свързана със семейството и се предава от поколение на поколение. А кръстовете , са нещо като благословия на дома и също ги има в къщите - над вратите или в ъглите на дневните.Така че, учителите (или възпитателите)в училищата са си вярващи хора и какво лошо че са сложили кръст да пази? А пък с какво право турците ще искат да го махат, след като сами са си пратили децата в австрийските училища.

Що не си направят турски училища , като не им харесва - както си имат джамии , магазини и кафенета(където само мъже имат право да ходят доколкото виждам). Тогава напълно ше си затворят кръга на изолация , а не на интеграция,както се опитват да ни излъжат политиците.
И защо има турци тук от по 15-20 години дето още сричат на немски.

Добре че австрийците си въведоха изискване - ако ще кандидатстваш за емигрант - минаваш изпит по езика на страната. Така че, като детето го заженят за братчеда от Анталия - съответния трябва малко да се понапъне и да научи езика, преди да се тръсне тука на готовото.
Даже в момента по вестниците чета статии , за затягане на изскванията за бежанците поради рязкото увеличаване на подадените молби през тази година. В статията също пишеше , че Австрия е на първо място по избрана за живеене страна от Руснаците. А както знаете няма място за големия братски народ в малка Австрия…

Comments

Popular Hotels in Fulpmes

Alpenhotel Tirolerhof

Hotel Class 4 out of 5 stars

Clemens-Holzmeister-Strasse 38, Fulpmes

Show Prices

Aktivhotel Donnerhof

Hotel Class 4.5 out of 5 stars

Waldrasterstrasse 8, Fulpmes

Show Prices

Brugger

Hotel Class 3 out of 5 stars

Am Bichl 1, Fulpmes

Show Prices

Gasthof Dorfkrug

Hotel Class 3 out of 5 stars

Bahnstrasse 10, Fulpmes

Show Prices

View all Fulpmes hotels

View all Fulpmes hotels