Rundle Manor Apartment Hotel

5 out of 5 stars5 Stars

348 Marten Street, Banff, Alberta, T1L 1B7, Canada
Rundle Manor Apartment Hotel
Enter dates for best prices
Compare best prices from top travel partners
Hotels.com Travelocity Booking.com

68%

Satisfaction Poor
Excellent
4%
3
Very Good
29%
18
Average
35%
22
Poor
22%
14
Terrible
8%
5

Value Score Poor Value

Rated 20% lower than similarly priced 5 star hotels

Show Prices

Good For Business
  • Families30
  • Couples33
  • Solo0
  • Business100

More about Rundle Manor Apartment Hotel

Canada from West to East

by Appeltje

"Vancouver to the Rockies"


Helga en ik hebben ongelooflijk genoten van onze vakantie in Canada. In september 1996 zijn we daar 4 weken lang geweest samen met haar ouders. Met de auto van west naar oost. Totaal zo'n 6500 km met de auto gereden, iets wat ik met veel plezier gedaan heb.
Verder ben ik dank verschuldigd aan mijn ex- collega Mary-Jane Spetter die ons een aantal tips gegeven heeft voor de te volgen route. Hier het relaas:

Canada, een enorm groot land dus, met heel veel moois. Na een 10 uur durende vlucht vanuit Amsterdam arriveerden we in Vancouver in de provincie British Columbia (B.C.).

Op de luchthaven moesten we eerst de auto ophalen die we geboekt hadden. We kregen een 2 deurs auto maar dat bleek niet praktisch als je met 4 personen bent, dus konden we die zonder problemen wisselen voor een 4-deurs auto. Het werd een Fort Taurus GL.

14/9: Van hieruit gingen we dan richting Vancouver stad, waar we twee overnachting hadden geboekt in "Kingsway Lodge". We hebben wat in de stad rond gereden maar eigenlijk viel het een beetje tegen, terwijl er toch genoeg moois te bezichtigen zou moeten zijn. Het weer zal hier ook wel een rol in gespeeld hebben. De eerste dagen heeft het redelijk veel geregend.

Stanley Park, het groene hart van Vancouver, is een mooi groot park waar je (jammer genoeg) zonder problemen met de auto doorheen kunt rijden. Aan het begin van het park, of beter gezegd, waar wij het park binnen gingen stonden een aantal enorme Totem palen. Als je daarbij staat dan voel je je wel heel erg klein. Prachtig bewerkt zijn ze. Het park biedt behalve planten en bomen ook een aantal mooie uitzichten op de oceaan.
Wat leuk was is Gastown. Een buurt die, althans op het eerste gezicht, een wat oude stijl uitstraalt. 's-Avonds, toen wij daar waren zag het er heel leuk uit. En dan die steam-powered clock die daar op de hoek staat. Begint die klok op eens te fluiten. Eerst denk je waar komt dat geluid vandaan, en dan zie je opeens een soort mini Big Ben staan waar stoom uit de stoomfluiten komt die zich op boven op de klok bevinden. Elk uur (lang) en elk kwartier (kort) gebeurd dat. Natuurlijk loopt het daar meteen vol van de touristen die foto's gaan maken, wij dus ook. Het binnenwerk van de klok is zichtbaar en ziet er interessant uit.

16/9: Na Vancouver reden we met de auto naar Tsawwassen om daar op de boot naar Nanaimo te gaan op Vancouver Island.
Overigens bestaan er Nanaimo bars!. Twee stukken chocolade met daartussen peanut butter, caramel en nog een soort vanille achtig spul. Of dat lekker is hoor je later in het verhaal als we bij Lake Louise zijn, want daar hebben we ze pas gegeten.

Vanuit Tsawwassen zijn we naar het noorden gereden. Helga had van de boot een aantal B&B folders meegenomen en daar stonden ook een aantal Nederlandse namen op. Één daarvan moest zich in de buurt van Nanaimo bevinden.
Gevonden!
Een heel mooi huis op een heel rustig plekje. Hij bleek uit Twente te komen en zij kwam uit Duits- land. Jaren geleden hadden ze de overstap naar Canada gemaakt hadden en het hier best naar hun zin hadden. Hij verbouwt nu vooral bloemen en dat loopt best. Wat was hij overigens blij met de Volkskrant van het afgelopen weekend. Hier kregen we ook een goed adres om te eten: King Fisher. En lekker gegeten dat we daar hadden! ($150).
's-Avonds kregen we nog wat tips voor de route van Vancouver naar de Rockies. (Een hele mooie route bleek later.)

17/9: Vertrokken richting Port Alberni waar we onderdak vonden in "The Roses". Ook deze B&B lag buiten de stad en op een hele rustige plek. Hier zijn we maar een nacht gebleven. ...weet ik niet meer...

"The Rockies 1"

18/9: Thais gegeten in ..... en een overnachting geboekt in de "Mountain View Farm" in Nanaimo.

19/9: Van Nanaimo naar Victoria, de hoofdstad van B.C. in het zuiden gegaan. Hier hebben we de beroemde Butchart Gardens bezocht. We hebben nog wat rond gereden en de daarop volgende dag naar Swartz Bay gereden om vandaar uit weer met de boot terug naar het vasteland. Via Vancouver zijn we richting oosten gegaan op weg naar de "Rockies".

20/9: Een aardig stuk gereden vandaag. Aan het einde van de middag gestopt in Hope waar we onderdak vonden in het "Red Roof Inn Motel". Een nieuw motel maar wel gehorig. Gegeten hebben we daar in een "Family Restaurant". Hier hadden we ook de eerste nachtvorst

21/9: Rijden en maar genieten van de omgeving. De nacht hebben we doorgebracht in het "Orchard Motel" in Salmon Arm. Gezellige mensen waar we onderdak hadden gevonden. We kregen maar net de tijd om de spullen uit te laden want we moesten maar meteen even naar een park (...) gaan waar je springende zalm kon zien.

Niet veel meer dan een 15 tot 20 minuten zou de rit daar naar toe duren. Ja, ja... het duurde toch wel wat langer dan we verwacht hadden. Uiteindelijk de inrit gevonden. Blijkt daar op het bord te staan dat het hek om 19:00 dicht gaat! Dus over een 10 minuten...
We hebben maar gedaan alsof we dat niet gezien hadden en zijn er gewoon maar in gegaan en naar de plek gereden die ons volgens zeggen naar de zalm zou brengen. Verwacht nu niet dat je daar om de zoveel seconden een zalm ziet springen!
Ze hebben de loop zodanig aangepast voor de zalm dat indien de zalm de normale route niet kon volgen, ze via een "bypass" toch stroom opwaarts konden komen. We hebben er een aantal gezien en wat foto's gemaakt.
Bij het verlaten van dat park bleek het hek tot onze opluchting nog gewoon open te zijn.

Toen we terug kwamen bij ons onderkomen hebben we wel even gezegd dat het hek om 19:00 uur dicht zou gaan en dat we in dat geval hem wel even gebeld zouden hebben. Jawel, dat wist hij en ook kende hij de eigenaar (?) heel goed dus als het hek echt dicht geweest was dan had hij wel even gebeld of was zelf gekomen om het weer open te maken. Geen probleem dus.

's-Avonds nog even gezellig zitten babbelen met ze en hun schoonzus. Zij vertelde ons overigens nog dat we in de provincie Saskatchewan maar gewoon moeten "planken" omdat je daar alleen maar korenvelden zou zien en dat je je daar niet aan de maximum snelheid hoefde te houden.
Bekeuringen vanwege te snel rijden moesten wij maar zien als een "souvenir!". Tegen de tijd dat het administratief geregeld zou zijn zouden wij al weer in Nederland zijn! (Ja,ja...)

22/9: Lunch gehad in Sicamous en overnachting in Golden in de "Ponderosa Inn". Op deze route zijn we ook nog in Revelstoke gestopt. Dit plaatsje heeft een hoofdstraat met huizen die je doet denken aan het wilde westen. Hier trad ook een groep op die wel heel gezellige muziek maakte. Allemaal erg gezellig en leuk om te zien.

Uiteindelijk zaten we dan op de Icefields Parkway die Jasper (Alberta) in het noorden met Banff in het zuiden verbindt.

"The Rockies 2"


23/9: Net voor Jasper vonden we onderdak bij "Beckers Chalets". Hier kon je van die gezellige houten huisjes huren. Dus maar voor 3 nachten geboekt. Echt knus die huisjes, openhaard, keukentje, tv en heerlijk tussen de dennebomen.
Aan het einde van de midddag komen meerdere Elk's van het lekkere groene gras eten. Ze komen gewoon uit de bossen rondom. Het mannetje hoor je al vroeg genoeg. Steeds maar weer roepen naar de vrouwtjes. Ze lopen gewoon tussen de huisjes te grazen.
Voorzichtigheid is hier echter geboden want het mannetje is steeds maar in de weer om zijn vrouwtjes bij elkaar te houden en hij kan erg hard lopen. Er wordt niet voor niets overal gewaarschuwd niet te dicht bij deze dieren te komen. Als je dan verteld wordt dat niet alleen die Elk's hier overal gewoon rond lopen maar mogelijk ook beren dan ben je wel op je hoede en zeker als het donker wordt.

Ik liep 's-avonds nog wel eens een stukje rond in de omgeving en bij elk verdacht geluid stond ik weer aandachtig te luisteren en rond te kijken of je wat zag bewegen. Eigenlijk zou ik dan wel weer terug willen gaan en aan aantal keren leek met dat ook maar het beste. Gelukkig heb ik één foto waar zo'n vrouwtjes elk op staat..

Op een gegeven moment waren we bezig met het klaar maken van het eten (eieren en bacon) en omdat er geen afzuiger aanwezig was zag het in korte tijd blauw van de rook. Wat denkt je, gaat opeens de rookmelder af in de slaapkamer. Paniek dus. Snel op het bed gesprongen en met een tijdschrift onder de rookmelder staan te wapperen. Wat een lawaai maakt dat ding. Even later was het weer stil. Nadat we de deur en nog meer ramen hadden opengezet trok de blauwe walm langzaam weer weg.
Eigenlijk hadden we ver wacht dat er wel iemand zou komen kijken. Maar nee hoor, niemand kwam. Stel je voor dat alles in de hens was gevlogen....

Van hieruit maakten we hele mooie tochten naar en in de diverse nationale parken. Dit gebied staat vol met bossen bossen en nog eens bossen. Hier liggen ook een aantal gletschers waarvan we de grootste, de Columbia Icefields, bezocht en betreden hebben.

Op onze route naar Banff hebben we even een tussenstop gemaakt in Lake Louise. Een plaatsje met maar een paar wegen, maar bekend van het gelijknamige meer dat zich daar bevindt. In dit plaatsje hebben we de fameuze Nanaimo Bars gegeten. Wat zijn die lekker zeg, maar ook erg machtig. Met een volle maag gingen we op weg naar Banff.

27/9: In Banff zijn we een aantal dagen gebleven en hebben we de eerste sneeuw gehad. De laatste keer dat het zo vroeg hier in deze streek sneeuwde was rond 1919!!. Op de tv werd van zo'n 16 cm sneeuw gesproken. Wij hebben zeker zo'n 10 tot 13 cm sneeuw gehad. De eerste overnachting was in ".........". Omdat het wel een goed hotel bleek te zijn wilden we eigenlijk ook maar het weekend in dit hotel boeken maar dat kon niet voor de huidige prijs van $ 62 maar wel voor een extra $ 100. Uhe, dat hebben we dus maar niet gedaan.

We zijn twee straten verder gelopen en vonden daar het "Rundle Manor" motel waar we voor een veel aan- trekkelijker prijs en ruimere kamers het weekend konden boeken. Iets wat we maar meteen deden.
s-'Avonds heerlijk gegeten in het restaurant "El Toro" wat zich naast het "........." hotel bevond. Mensen, mensen wat was dat eten lekker.

"The Rockies 3"


28/9: De Sulphur Mountain Gondola lift in Banff, bracht ons naar de top van deze gelijknamige berg, hoogte: 2285 mtr. in 8 minuten, maar je kunt dit ook per voet doen maar dan ben je een paar uurtjes zoet. Boven op de top staat een restaurant en daar hebben we even wat genuttigd.

Een kleine 100 mtr. noordelijk van de plek op een andere berg top, bevindt zich een oud huisje wat gebruikt werd als meteorologisch station door ene Norman Sanson tot 1945. Alles staat er nog net zo als vroeger. Het bed, de aantekeningen, de lampen... noem maar op.
Norman Sanson, naar wie deze noordelijke bergtop is genoemd, maakte in de 30 jaar daarvoor meer dan 1000 keer deze tocht per voet. Bij dit huisje heb je een prachtig uitzicht over Banff en Bow Valley.

29/9: Zeer vroeg opgestaan om even terug te gaan naar Chateau Lake Louise om daar foto's te maken van dit meer. Het water is diep blauw van kleur wat te maken heeft met een bepaalt soort van mineralien wat van de gletscher komt.
Naast dit meer was een trail aanwezig die ons via Lake Agnes naar een tea house zou brengen. Het werd een zeer lange en vermoeiende ochtend klim van 2,7 km naar de top van de berg waar dit Tea House zich bevond.
We arriveerden daar om 09:45. We zouden nog meer dan een uur moeten wachten voordat het open ging, dus na wat rust en wat foto's gemaakt te hebben besloten we maar weer naar beneden te gaan.

In Banff hebben we nog wat inkopen gedaan, o.a. Hollandse drop, Thais en Grieks gegeten en zijn we ook nog even naar de bioscoop geweest: Extreme Measures. (Goeie film)

"Calgary to Winipeg"


01/10: Calgary

02/10: Olympic Park, Calgary Tower, Levis gekocht,...weer sneeuw gehad....

Via Regina (Saskatchewan) met daar een overnachting, dan richting Winnipeg (Manitoba).

Onderweg zagen we op de kaart het plaatsje Holland liggen en het leek wel leuk om daar even langs te gaan hoewel het niet echt op de route lag. Aan de andere kant wilden we ook wel even van de Trans Canadian Highway af die we vrijwel steeds gevolgd hadden.
Holland is eigenlijk niet meer dan een durp met een kerk en een 20-tal huizen. We zijn de paar straten die daar zijn doorgereden en de naamborden met Hollandse achternamen viel wel op. Bij de kerk stonden een aantal auto's en omdat we daar geen mensen zagen lopen nemen we aan dat deze wel in de kerk gezeten hebben. Overigens vonden we het daar wel koud maar dat deed ons weer aan ons eigen Holland denken.

In Winnipeg aangekomen zijn we in het Manitoba Museum of Man and Nature geweest.
Prachtig! Hier zie alles over de Canadese natuur, cultuur, geologie en de mensen. In een van de ruimten staat een replica van de boot Nonsuch uit de 17de eeuw die de eerste lading bont van de Hudson's Bay Company naar England bracht. Ook zijn daar een aantal perfect nagebouwde winkeltjes van rond 1920 met o.a. een kapper, kruidenier, bank, tandarts, bioscoop enz. Helaas hadden we niet zoveel tijd. Ik doe dat graag nog eens over.

Als laatste hebben we hier de auto gewisseld voor een vliegtuig die ons naar Toronto (Ontario) bracht.

Hier aangekomen werden we opgewacht door Helga haar broer Meindert en schoonzus Rina. Zij brachten ons naar hun caravan (trailer) in Bobcaygeon. Daar even bijgekomen van de vlucht en de nacht doorgebracht. De volgende dag op weg gegaan naar de Niagra Falls. Dit viel me een beetje tegen maar dat zal wel met het weer te maken gehad hebben. 's-Avonds echter zag het er met de verlichting aan wel mooi uit. Na de nacht in een hotel geslapen te hebben gingen we naar het huis van Meindert (Mike voor de Canadezen) en Rina in London. Daar ontmoetten we ook hun kinderen John-Patrick en Alexandra.
Ook hebben we nog even de Digital vestiging in London bezocht. En wat denk je, daar werkt toevallig ook nog iemand met een Nederlandse achternaam: van Lanen. Zijn over,over groot ouders kwamen uit Nederland. Ze vonden het erg leuk dat we even de tijd genomen hadden voor een bezoek.
Verder heb ik met Meindert in London nog wat woningen bekeken waaronder een model woning. Een aantal tekeningen van het soort woningen die ze daar bouwen heb ik mee- genomen. Kan misschien nog wel van pas komen.

Zaterdagavond weer naar Toronto gereden en met de KLM vlucht van 23:00 weer vertrokken richting Nederland.

Dat was het dan in het kort.

"Comments:"

The above story is coming from my website which was in Dutch. I will translate it in to English, try to fill in the few missing parts and also add some pictures.

Comments

Popular Hotels in Banff

The Fairmont Banff Springs

Hotel Class 5 out of 5 stars 12 Reviews

405 Spray Avenue, P.O. Box 960, Banff

Show Prices

Banff Caribou Lodge And Spa

Hotel Class 4 out of 5 stars 6 Reviews

521 Banff Avenue, Box 1070, Banff

Show Prices

Rimrock Resort Hotel

Hotel Class 4.5 out of 5 stars 1 Review

300 Mountain Avenue, Box 1110, Banff

Show Prices

The Fox Hotel & Suites

Hotel Class 3.5 out of 5 stars 1 Review

461 Banff Avenue, Banff

Show Prices

View all Banff hotels

View all Banff hotels

Latest Banff hotel reviews

YWCA
159 Reviews & Opinions
Latest: Jul 9, 2014
Johnston Canyon Resort
217 Reviews & Opinions
Latest: Jul 9, 2014
The Fairmont Banff Springs
2468 Reviews & Opinions
Latest: Jul 10, 2014
Delta Banff Royal Canadian Lodge
594 Reviews & Opinions
Latest: Jul 9, 2014
Tunnel Mountain Resort
577 Reviews & Opinions
Latest: Jul 10, 2014
Best Western Siding 29 Lodge
300 Reviews & Opinions
Latest: Jul 9, 2014
Banff Caribou Lodge And Spa
1097 Reviews & Opinions
Latest: Jul 9, 2014
Rimrock Resort Hotel
1678 Reviews & Opinions
Latest: Jul 10, 2014
Banff Park Lodge
492 Reviews & Opinions
Latest: Jul 8, 2014
Hidden Ridge Resort
1056 Reviews & Opinions
Latest: Jul 9, 2014
The Juniper
319 Reviews & Opinions
Latest: Jul 8, 2014
Banff Voyager Inn
116 Reviews & Opinions
Latest: Jul 3, 2014
The Fox Hotel & Suites
1310 Reviews & Opinions
Latest: Jul 8, 2014
Brewster's Mountain Lodge
406 Reviews & Opinions
Latest: Jul 10, 2014
Buffalo Mountain Lodge
439 Reviews & Opinions
Latest: Jul 8, 2014

 Rundle Manor Apartment Hotel

We've found that other people looking for this hotel also know it by these names:

Rundle Manor Banff
Rundle Manor Apartment Banff
Hotel Rundle Manor Apartment

Address: 348 Marten Street, Banff, Alberta, T1L 1B7, Canada