Uskoplje Travel Guide

 • Uskoplje
  by elae
 • Local Customs
  by elae
 • Local Customs
  by elae

Uskoplje Local Customs

 • elae's Profile Photo

  napredak

  by elae Written Jan 27, 2009

  2.5 out of 5 starsHelpfulness

  HKD Napredak - Uskoplje

  1906. godine u Uskoplju je osnovana podružnica hrvatskog potpornog društva Napredak. Ova podružnica je s većim ili manjim uspjehom djelovala 43 godine, sve do 1. travnja 1949. godine, kada je likvidaciona komisija (Ivo Sunarić, Jure Begić i Alojz Benac) konstatirala da svoje djelovanje obustavljaju svi organi i ustanove HKD Napredak, a među njima, dakako, i uskopaljska podružnica. Rad podružnice HKD Napredak u Uskoplju obnovljen je 30.12.1990. godine. Za prvog predsjednika obnovljene uskopaljske podružnice izabran je Nikola Milić, a za dopredsjednika Rade Kvesić. Zvonimir Fontana izabran je za tajnika, Ludmila Kovačević za rizničarku, dok su odbornici postali Ivan Bašić, Ivan Šarić, Ivan Kraljević, Janja Barnjak i David Perić. Danas se HKD Napredak podružnica Uskoplje bavi njegovanjem kulture i tradicije uskopaljskih Hrvata. Trenutno uskopaljski Napredak pokušava pokrenuti narodnu knjižnicu.

  Was this review helpful?

 • elae's Profile Photo

  Uskopaljske jeseni

  by elae Written Jan 27, 2009

  2.5 out of 5 starsHelpfulness

  Uskopaljske jeseni

  Tradicionalnu kulturnu manifestaciju Uskopaljske jeseni, organizira Hrvatsko kulturno društvo Napredak, podružnica Uskoplje a na njoj sudjeluje oko 30 kulturno umjetničkih društava iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

  Dodatni sadržaji osim kulturno umjetničkih društava koja izvode zabavni program, nazočno je i Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara, te akademski slikari koji rade postav likovnih radova nastalih na međunarodnim likovnim kolonijama. Tijekom manifestacije se održavaju kulturne večeri na kojima se predstavljaju književni i znanstveni radovi. Uskopaljske jeseni su prerasle u jednu od najvećih manifestacija bosanskohercegovačkih Hrvata.

  Was this review helpful?

 • Uskoplje Hotels

  0 Hotels in Uskoplje

Instant Answers: Uskoplje

Get an instant answer from local experts and frequent travelers

21 travelers online now

Comments

Uskoplje Travel Guide

View all Uskoplje hotels

Map of Uskoplje