Jasenovac Travel Guide

 • Spomen park Jasenovac
  Spomen park Jasenovac
  by croisbeauty
 • Jasenovac
  by croisbeauty
 • Logor smrti
  Logor smrti
  by croisbeauty

Jasenovac Things to Do

 • Memorial museum

  Don't miss the visit to memorial museum in Jasenovac, it is beautiful yet sad monument to the tortured/killed/hunted/exterminated people who were guilty only for being what they are....There is a list in alphabetical order, of every person who was killed in Jasenovac, lots of photos, movies.... beatiful yet sad....

  more
 • Jasenovac Concentration Camp memorial

  Jasenovac was the site of a concentration camp run by the Ustase regime in Croatia during World War 2. The site itself has very little information on what took place here. During the 1991 war, the area suffered heavy damage, including the memorial. The visitor center is closed, but there is a prisoner train still on site and the huge flower in the...

  more
 • Spomenik žrtvama konc-logora Jasenovac

  Željeznicka postaja Jasenovac dio je transverzale koja je povezivala Zagreb i Beograd. Od postaje je, medjutim, povucena jedna trasa koja nigdje ne vodi! Da je bar tako! Trasa je, nažalost, imala samo jednu, posebnu namjenu i završava u bespucu šipražja.

  more

Jasenovac Transportation

 • croisbeauty's Profile Photo

  by croisbeauty Updated Jun 23, 2005

  3.5 out of 5 starsHelpfulness

  Novi most preko Save i Une je konacno dovršen, a svecano otvaranje je 22.06.2005.
  Most djeluje zaista impozantno, povezujuci obalu Save i Pounje s Jasenovcem. Na toj tocki raskrižja nalazi se granicna medja izmedju Hrvatske i Republike BiH.

  Novi most preko Save i Une
  Related to:
  • Family Travel

  Was this review helpful?

  more

Jasenovac Local Customs

 • Jasenovacke rode

  Gnijezdo je vrlo solidne gradje tako da može odolijeti i najgorim vremenskim uvjetima. Obicno ga gradi par roda, dovoljno prostranim da u njega stane do cetiri mladunca. Nakon jesenje selidbe, mladunci se na proljece nepogrešivim instinktom ponovo vracaju u svoje prvo stanište.

  more
 • Jasenovacke rode

  Jasenovacko podrucje, kao uostalom i cijela Posavina, idealno stanište je za rode koje ovdje nalaze nepresušne izvore prehrane. Poznato je da se rode gnijezde u blizini ljudskih nastambi i najcešce na dimnjacima. Možda je manje poznato da se roda uvijek vraca u svoje gnijezdo.

  more
 • Jasenovac Hotels

  0 Hotels in Jasenovac

Jasenovac Favorites

 • Destrukcija

  Iako je Jasenovac u velikoj mjeri obnovljen, još uvijek ima kuca i to u samom središtu mjesta koje svjedoce o razmjerima razaranja. Neke od tih kuca su zapaljene, neke minirane a neke su dobile projektil s druge strane Save.Kako su mi rekli lokalni stanovnici, obnovljene su sve kuce, hrvatske ili srpske, za koje postoji zahtjev legalnog vlasnika.

  more
 • Katolicka crkva

  Odmah nakon okupacije Jasenovca, Srbi su najprije protjerali sve Hrvate a potom su minirali katolicku crkvu s namjerom da se zatre svaki trag o postojanju. Bio sam u Jasenovcu 1995. i osobno vidio da je crkva do temelja razrušena. Tragovi obnove vidljivi su na fasadi crkve.

  more
 • Pravoslavna crkva

  Nakon "Oluje", Srbi su napustili Jasenovac i tek rijetki su se ponovo vratili. Sjecam se, medjutim, prave poplave "ocevidaca" koji su, po dolasku u Srbiju, na lokalnim televizijama tvrdili kako su sve pravoslavne crkve u Hrvatskoj tijekom Oluje do temelja razrušene. To naprosto nije istina, u što sam se i sam neposredno uvjerio obilazeci...

  more

Instant Answers: Jasenovac

Get an instant answer from local experts and frequent travelers

26 travelers online now

Comments

 
Explore Deeper into Jasenovac
Jasenovac Travel Guide
Map of Jasenovac

View all Jasenovac hotels